Клей для пластику. Клей для пластмаси.

Щоб досягти успіху в такому непростому справі, як склеювання пластмасових деталей, потрібно правильно підібрати клей для пластику, клей для пластмаси. Вироби із пластика стрімко увійшли в життя людини і відмінно себе проявили в різних сферах. Їх ефективно використовують при виробництві тари і упаковки, побутової техніки, будівельних матеріалів, елементів декору, автомобілів, а також хенд-мейд. Часто використання пластика є більш практичним, ніж дерева і металу.

 

З ростом застосування сфер використання пластика, зростає потреба в його якісному та надійному з'єднанні.

З'єднати матеріал на основі синтетичних полімерів буває складно через гладку поверхню, а відповідно клею важко за неї зачепиться внаслідок низької адгезії, крім того ряд полімерів мають низьку хімічну активність.

Основним компонентом клея для пластика - це особлива суміш, яка призначена для розчинення синтетичних полімерів.

Існують наступні види клею для пластмаси:

- Контактні

- Реакційні

- Рідкі

- Термоклея.

Контактні клея продаються із затверджувачем і без затверджувача, для його використання потрібно змішувати компоненти згідно з інструкцією. Мінусом даних клеїв є їх токсичність, крім того час склеювання становить більше 10 хвилин, а це не завжди зручно фіксувати поверхні таке тривалий час.

Реакційні клея - свою назву отримали завдяки тому, що процес склеювання відбувається завдяки реакції з киснем, ультрафіолетом, водою або іншими факторами. Тому при виборі даного виду клею необхідно враховувати умови які необхідні при склеюванні пластика.

Рідкі клея відрізняються доступністю і простотою, і бувають клея на водній основі і клея із розчинником. З розчинником, як правило токсичні і застосовуються фахівцями на великих підприємствах. До недоліків даного виду клею слід віднести довгий час схоплювання склеюваних пластмасових поверхонь, як правило, більше доби. Рідкі клея застосовуються, якщо потрібно склеїти невеликі деталі і надалі вони не будуть відчувати великих навантажень при експлуатації.

Термоклей (гарячий клей, клей розплав) - вид клею який набуває своє клеїть властивість під впливом температури. Основа такого клею може бути поліолефіновою, етиленвінілацетатною, синтетичний каучук, поліамідною. Форма термоклею буває у вигляді стержнів, подушечок, гранул. Для невеликих операцій зі склеювання деталей з пластику застосовують клейові стержні. Для їх використання успішно застосовують термопістолети.

У професійних Термопістолетах можна регулювати хід курка, температуру нагрівання, а також використовувати змінні форсунки, які роблять процес нанесення клею зручним і практичним.

При виборі клея для пластику або клея для пластмаси, потрібно враховувати вид склеюваного пластика, а також час затвердіння клею і відкритий час.

Клей для пластмаси в стержнях має такі переваги:

- він нетоксичний

- стійкий до дії води і слабких кислот

- без розчинників

- склеювання відбувається швидко

- тривалий термін придатності.

Термоклей для пластику є одним з найбільш перспективних видів скріплення деталей.

Якщо Вам потрібно надійне, довговічне і міцне з'єднання пластика, зверніть свою увагу на термоклей.

 

Для отримання консультації звертайтеся до нас 067-324-04-39.

Разом ми знайдемо найкраще рішення для Вашої компанії.

 
 
Хочете зробити замовлення або отримати консультацію?
Передзвоніть нам або напишіть повідомлення!
+38 (067) 324-04-39
+38 (067) 324-04-40
НАПИСАТИ ПОВІДОМЛЕННЯ
 
 
 
Швидке замовлення:





Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю <br />буде відправлена на пошту вказану<br />при реєстрації на сайті.
Реєстрація: